Danas dijelim s vama recept za vrlo ukusan i osvježavajući tart. Podloga od prhkog tijesta, baršunasti sloj kreme od sira i mirisne višnje čine zaista vrlo dobru kombinaciju!
Tart sa sirom i višnjama
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za tart 20x30 cm
Sastojci
Podloga
- 140 g glatkog brašna
- 50 g šećera u prahu
- žlica kakaa
- prstohvat soli
- 70 g maslaca
- jaje
- žlica hladne vode
Nadjev od sira
- 150 g šećera u prahu
- 500 g ABC sira
- 3 jaja
- aroma vanilije
- 3 žlice soka od limuna
- 30 g brašna
Preljev od višanja
- ½ staklenke kompota od višanja ( 300 ml tekućine)
- 3 žlice šećera
- žlica gustina
Upute
Podloga
- Pomiješajte sve suhe sastojke i maslac te kratko izradite mikserom.
- Zatim dodajte jaje i vodu te zamijesite tijesto koje zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku da odstoji.
- Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart.
Nadjev od sira
- Pomiješajte sve sastojke i dobro ih izradite mikserom.
Preljev od višanja
- Procijedite 300 ml tekućine iz kompota, a višnje ostavite sa strane.
- 200 ml stavite sa šećerom da se kuha, a u 100 ml otopite žlicu gustina.
- Kada kompot zakuha dodajte gustin i miješajte dok se ne zgusne. Višnje lagano umiješajte na samom kraju i ostavite preljev da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Postupak slaganja
- Preko tijesta koje ste razvaljali i stavili u kalup prelijte nadjev od sira i pecite na 160°C nekih 35-40 minuta (tako da još sredina drhti).
- Ohladite tart i prekrijte preljevom od višanja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar