Omiljena, neponovljiva, lagana i osvježavajuća – pita koja će oduševiti svakog tko je proba.
Mislim da je to dovoljan razlog da objavim ovaj recept za sve one kojima je do sada promaknuo!
Jogurt pita
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 32 x 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 4 žumanjka
Nadjev
- 150 g šećera
- 3 jogurta - čvrsta
- 2 vrhnja - kisela
- 5 žlica oštrog brašna
- naribana korica limuna
- 4 bjelanjka - izrađena u snijeg
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pola razvaljajte za podlogu pite, a pola stavite u zamrzivač da se zamrzne.
Nadjev
- Miksajte sve sastojke, a dobivenoj smjesi na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Prelijte nadjev preko tijesta, a zamrznuti dio tijesta naribajte preko nadjeva.
Pecite pitu na 190°C dok ne dobije lijepu rumenu boju cca. 40 minuta. - Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke i servirajte!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar