Go Back
Printaj
Isprintaj recept
Jogurt pita
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Equipment
Lim za pečenje 32 x 24 cm
Sastojci
Tijesto
250
g
glatkog brašna
200
g
maslaca
100
g
šećera
prašak za pecivo
vanilin šećer
4
žumanjka
Nadjev
150
g
šećera
3
jogurta
- čvrsta
2
vrhnja
- kisela
5
žlica
oštrog brašna
naribana
korica limuna
4
bjelanjka
- izrađena u snijeg
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pola razvaljajte za podlogu pite, a pola stavite u zamrzivač da se zamrzne.
Nadjev
Miksajte sve sastojke, a dobivenoj smjesi na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prelijte nadjev preko tijesta, a zamrznuti dio tijesta naribajte preko nadjeva.
Pecite pitu na 190°C dok ne dobije lijepu rumenu boju cca. 40 minuta.
Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke i servirajte!