Ukusna i sočna torta koju možete kombinirati s raznim vrstama voća ovisno o sezoni. Lagana je i osvježavajuća upravo idealna za ove vruće dane. Originalan recept možete pronaći na linku: http://www.abcsir.hr/kuham-s-ABC-sirom/fina-torta-od-ribizla/46-1-7
Fina torta od sira i jagoda
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 26 cm
Sastojci
Biskvit
- 60 g šećera u prahu
- 6 jaja
- limun - naribana korica
- vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 150 g oštrog brašna
- 60 g šećera
Krema
- 500 g svježeg ABC sira
- 400 ml slatkog vrhnja
- limun - svježi sok
- 200 g šećera u prahu
- žličica želatine
- 400 g očišćenih i narezanih jagoda
- preljev za tortu
Upute
Biskvit
- Za početak ugrijte pećnicu na 180°C.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka i žumanjke izradite mikserom sa šećerom.
- Dodajte ulje, vanilin šećer i koricu limuna.
- Tucite bjelanjke postepeno im dodavajući šećer u prahu dok ne dobijete čvrsti snijeg te dodajte lagano rukom u smjesu od žumanjaka.
- Na samom kraju umješajte brašno i smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
- Pecite ga oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju te ohladite.
Krema
- U 2 žlice hladne vode namočite želatinu.
- Sir promješajte sa šećerom u prahu i limunovim sokom te kremi dodajte tučeno slatko vrhnje.
- Ugrijte želatinu te je dodajte kremi.
- Biskvit odrežite na tri dijela te donji dio ponovo obložite obručom i premažite polovinom kreme, stavite na nju drugi dio biskvita i opet premažite kremom, ali si ostavite malo kreme za premazati gornji dio torte.
- Na ohlađenu tortu složite narezane jagode i prelijte preljevom koji ste napravili prema uputstvu na vrećici.
- Tortu dobro rashladite prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar