Odvojite žumanjke od bjelanjaka i žumanjke izradite mikserom sa šećerom.
Dodajte ulje, vanilin šećer i koricu limuna.
Tucite bjelanjke postepeno im dodavajući šećer u prahu dok ne dobijete čvrsti snijeg te dodajte lagano rukom u smjesu od žumanjaka.
Na samom kraju umješajte brašno i smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
Pecite ga oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju te ohladite.
Krema
U 2 žlice hladne vode namočite želatinu.
Sir promješajte sa šećerom u prahu i limunovim sokom te kremi dodajte tučeno slatko vrhnje.
Ugrijte želatinu te je dodajte kremi.
Biskvit odrežite na tri dijela te donji dio ponovo obložite obručom i premažite polovinom kreme, stavite na nju drugi dio biskvita i opet premažite kremom, ali si ostavite malo kreme za premazati gornji dio torte.
Na ohlađenu tortu složite narezane jagode i prelijte preljevom koji ste napravili prema uputstvu na vrećici.