Fina torta od sira i jagoda

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Fina torta od sira i jagoda

Ukusna i sočna torta koju možete kombinirati s raznim vrstama voća ovisno o sezoni. Lagana je i osvježavajuća upravo idealna za ove vruće dane. Originalan recept možete pronaći na linku: http://www.abcsir.hr/kuham-s-ABC-sirom/fina-torta-od-ribizla/46-1-7

Fina torta od sira i jagoda

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte 26 cm

Sastojci

Biskvit

  • 60 g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • limun - naribana korica
  • vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 150 g oštrog brašna
  • 60 g šećera

Krema

  • 500 g svježeg ABC sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • limun - svježi sok
  • 200 g šećera u prahu
  • žličica želatine
  • 400 g očišćenih i narezanih jagoda
  • preljev za tortu

Upute

Biskvit

  • Za početak ugrijte pećnicu na 180°C.
  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka i žumanjke izradite mikserom sa šećerom.
  • Dodajte ulje, vanilin šećer i koricu limuna.
  • Tucite bjelanjke postepeno im dodavajući šećer u prahu dok ne dobijete čvrsti snijeg te dodajte lagano rukom u smjesu od žumanjaka.
  • Na samom kraju umješajte brašno i smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
  • Pecite ga oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju te ohladite.

Krema

  • U 2 žlice hladne vode namočite želatinu.
  • Sir promješajte sa šećerom u prahu i limunovim sokom te kremi dodajte tučeno slatko vrhnje.
  • Ugrijte želatinu te je dodajte kremi.
  • Biskvit odrežite na tri dijela te donji dio ponovo obložite obručom i premažite polovinom kreme, stavite na nju drugi dio biskvita i opet premažite kremom, ali si ostavite malo kreme za premazati gornji dio torte.
  • Na ohlađenu tortu složite narezane jagode i prelijte preljevom koji ste napravili prema uputstvu na vrećici.
  • Tortu dobro rashladite prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

Fina torta od sira i jagoda

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta