Ukusan i sočan desert napravljen od mekanog i pahuljastog tijesta premazanog domaćim džemom od mirisnih višanja!
Babka s višnjama
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Sastojci
- 150 ml mlijeka
- svježi kvasac
- žlica šećera
- 50 g šećera
- 300 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 70 g omekšalog maslaca
- 150 g džema od višanja
Upute
- Zagrijte mlijeko i dodajte mu žličicu šećera te razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se digne.
- Brašnu dodajte šećer, maslac, prstohvat soli i mlijeko s kvascem te sve dobro izradite s mikserom.
- Dobiveno glatko tijesto ostavite da se diže nekih pola sata pokriveno folijom ili krpom.
- Kada se je tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite s džemom te zarolajte.
- Dobivenu roladu razrežite po dužini i krajeve omotajte jedan oko drugog.
- Upleteno tijesto stavite u dugoljasti kalup za pečenje i ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 200°C.
- Babku pecite cca 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Prije serviranja možete je posipati šećerom u prahu ili premazati mirisnom glazurom od limuna.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar