Babka s višnjama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ukusan i sočan desert napravljen od mekanog i pahuljastog tijesta premazanog domaćim džemom od mirisnih višanja!

Babka s višnjama

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Sastojci

  • 150 ml mlijeka
  • svježi kvasac
  • žlica šećera
  • 50 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 70 g omekšalog maslaca
  • 150 g džema od višanja

Upute

  • Zagrijte mlijeko i dodajte mu žličicu šećera te razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se digne.
  • Brašnu dodajte šećer, maslac, prstohvat soli i mlijeko s kvascem te sve dobro izradite s mikserom.
  • Dobiveno glatko tijesto ostavite da se diže nekih pola sata pokriveno folijom ili krpom.
  • Kada se je tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite s džemom te zarolajte.
  • Dobivenu roladu razrežite po dužini i krajeve omotajte jedan oko drugog.
  • Upleteno tijesto stavite u dugoljasti kalup za pečenje i ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 200°C.
  • Babku pecite cca 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Prije serviranja možete je posipati šećerom u prahu ili premazati mirisnom glazurom od limuna.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom