Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Babka s višnjama
Priprema
30
mins
Ukupno vrijeme
30
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Sastojci
150
ml
mlijeka
svježi kvasac
žlica
šećera
50
g
šećera
300
g
glatkog brašna
prstohvat
soli
70
g
omekšalog maslaca
150
g
džema od višanja
Upute
Zagrijte mlijeko i dodajte mu žličicu šećera te razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se digne.
Brašnu dodajte šećer, maslac, prstohvat soli i mlijeko s kvascem te sve dobro izradite s mikserom.
Dobiveno glatko tijesto ostavite da se diže nekih pola sata pokriveno folijom ili krpom.
Kada se je tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite s džemom te zarolajte.
Dobivenu roladu razrežite po dužini i krajeve omotajte jedan oko drugog.
Upleteno tijesto stavite u dugoljasti kalup za pečenje i ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 200°C.
Babku pecite cca 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Prije serviranja možete je posipati šećerom u prahu ili premazati mirisnom glazurom od limuna.