Beze rolada s jagodama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Beze rolada s jagodama

Ukusna i mirisna rolada koju je zaista lako napraviti oduševit će vas i vaše prijatelje!

Beze rolada s jagodama

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Lim za pečenje 23x33 cm

Sastojci

Beze kora

  • 5 bjalanjaka
  • prstohvat soli
  • 280 g šećera
  • 20 g badema u listićima

Krema

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml Dukatos jogurta
  • 200 g narezanih svježih jagoda
  • šećer u prahu -za posipanje

Upute

Beze kora

  • Mikserom dobro izradite snijeg od bjelanjaka te mu postepeno dodajte žlicu po žlicu šećera i miksajte dok ne dobije čvrstoću i pod prstima ne budete više osjećali zrnca šećera.
  • Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 200°C i obložite papirom za pečenje lim dimenzija 23x33 cm.
  • Smjesu ravnomjerno rasporedite u lim, posipajte listićima badema i pecite na 200°C oko 8 minuta, smanjite pećnicu na 160°C i pecite koru još 15 minuta dok ne dobije boju i očvrsne.
  • Stranu pečene kore s bademima okrenite prema dolje na novi list papira i ostavite koru 10 minuta da se ohladi.

Krema

  • Mikserom izradite vrhnje u šlag i pomiješajte s jogurtom.
  • Ohlađenu koru premažite s kremom koju posipajte sa svježim narezanim jagodama.
  • Roladu čvrsto zarolajte i ostavite da se stisne i ohladi nekoliko sati u hladnjaku.

Original recipe by: Mary Berry

Dobar tek i uživajte!

Beze rolada s jagodama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladne krafne
Čokoladni kolač s kruškama
Muffini s voćem