Danas imam za vas jednu klasičnu poslasticu samo u čokoladnoj varijanti i nadam se da će vas oduševiti kao i mene svojim okusima!
Čokoladne krafne
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za krafne
Sastojci
Biskvit
- 1 jaje
- 100 g šećera
- žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 100 ml jogurta
- 40 g maslaca
- 150 g brašna
- 30 g kakaa
- vrećica praška za pecivo
Glazura
- 150 g čokolade
- 45 g maslaca
- 75 ml mlijeka
Upute
Biskvit
- Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne.
- Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol.
- Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima.
- Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u dresir vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup.
- Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.
Glazura
- Otopite maslac i čokoladu te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne.
- Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita...
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar