Čokoladne krafne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čokoladne krafne

Danas imam za vas jednu klasičnu poslasticu samo u čokoladnoj varijanti i nadam se da će vas oduševiti kao i mene svojim okusima!

Čokoladne krafne

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup za krafne

Sastojci

Biskvit

  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml jogurta
  • 40 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 30 g kakaa
  • vrećica praška za pecivo

Glazura

  • 150 g čokolade
  • 45 g maslaca
  • 75 ml mlijeka

Upute

Biskvit

  • Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne.
  • Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol.
  • Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima.
  • Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u dresir vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup.
  • Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.

Glazura

  • Otopite maslac i čokoladu te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne.
  • Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita...

Dobar tek i uživajte!

Čokoladne krafne

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA