Fantastičan desert kojeg će posebno cijeniti istinski ljubitelji čokolade!
Čokoladni kolač s kruškama
Priprema 25 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Uski kalup 24x10 cm
Sastojci
Biskvit
- 250 g glatkog brašna
- 30 g kakaa
- vrećica praška za pecivo
- 250 g maslaca -sobne temperature
- 170 g šećera
- 4 jaja
- 60 g čokolade
- 100 ml mlijeka
- 3 kruške
Čokoladna glazura
- 100 g čokolade
- 30 g maslaca
- 50 ml mlijeka
Upute
Biskvit
- Pećnicu ugrijte na 190°C, a kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje.
- Kruške dobro operite i izdubite im koštice iz sredine.
- Čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
- Mikserom dobro izradite maslac sobne temperature i šećer dok ne dobijete svijetlu pahuljastu smjesu.
- Sada umiješajte jedno po jedno jaje te otopljenu čokoladu.
- U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke koje zatim postepeno dodajte čokoladnoj smjesi te na kraju umiješajte mlijeko.
- Kada ste dobili finu glatku smjesu stavite nekoliko žlica na dno kalupa, zatim rasporedite kruške oko kojih izlijte ostatak smjese.
- Kolač pecite oko 45 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Izvadite ga da se ohladi dok vi napravite čokoladnu glazuru.
Čokoladna glazura
- Čokoladu usitnite i skupa s maslacem rastopite te dobivenoj smjesi dodajte mlijeko i miješajte dok se ne povežu svi sastojci.
- Glatku sjajnu glazuru prelijte preko kolača, servirajte i uživajte!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar