Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladni kolač s kruškama
Priprema
25
mins
Kuhanje / pečenje
45
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
16
kom
Equipment
Uski kalup 24x10 cm
Sastojci
Biskvit
250
g
glatkog brašna
30
g
kakaa
vrećica
praška za pecivo
250
g
maslaca
-sobne temperature
170
g
šećera
4
jaja
60
g
čokolade
100
ml
mlijeka
3
kruške
Čokoladna glazura
100
g
čokolade
30
g
maslaca
50
ml
mlijeka
Upute
Biskvit
Pećnicu ugrijte na 190°C, a kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje.
Kruške dobro operite i izdubite im koštice iz sredine.
Čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
Mikserom dobro izradite maslac sobne temperature i šećer dok ne dobijete svijetlu pahuljastu smjesu.
Sada umiješajte jedno po jedno jaje te otopljenu čokoladu.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke koje zatim postepeno dodajte čokoladnoj smjesi te na kraju umiješajte mlijeko.
Kada ste dobili finu glatku smjesu stavite nekoliko žlica na dno kalupa, zatim rasporedite kruške oko kojih izlijte ostatak smjese.
Kolač pecite oko 45 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
Izvadite ga da se ohladi dok vi napravite čokoladnu glazuru.
Čokoladna glazura
Čokoladu usitnite i skupa s maslacem rastopite te dobivenoj smjesi dodajte mlijeko i miješajte dok se ne povežu svi sastojci.
Glatku sjajnu glazuru prelijte preko kolača, servirajte i uživajte!