Čokoladni tart sa lješnjacima i karamelom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
ČOKOLADNI TART SA LJEŠNJACIMA

Hrskava i ukusna slastica punjena aromatičnim tostiranim lješnjacima te prelivena karamelom i mirisnom svilenom čokoladom- možete li poželjeti nešto bolje?

Čokoladni tart sa lješnjacima i karamelom

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalupići za tart promjera 10 cm

Sastojci

Tijesto

  • 240 g brašna
  • 40 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 100 g šećera
  • 120 g maslaca
  • jaje

Karamel

  • 160 g šećera
  • 160 ml slatkog vrhnja
  • 80 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 5 žlica tostiranih lješnjaka

Ganache

  • 50 g čokolade
  • 30 g maslaca
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 80 g Nutelle
  • prstohvat soli

Za ukrašavanje

  • tostirani lješnjaci
  • krupna sol

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje zatim tanko razvaljajte.
  • Tijestom obložite željene kalupe u kojem ćete peći tart i ostavite ih u hladnjaku da se malo ohlade i tijesto stisne.
  • Prekrijte tijesto suhim grahom i pecite "na slijepo" na 190°C oko 15 minuta, zatim maknite grah i dopecite ga dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Dok se tijesto hladi vi napravite karamel.

Karamel

  • Otopite u posudi s debljim dnom šećer i dok dobije jantarnu boju ulijte mu toplo slatko vrhnje, ali pažljivo jer će doći do burne pjenušave reakcije.
  • Kada su se sastojci povezali umiješajte maslac i karamel posolite te ostavite da se malo ohladi.
  • Na dno tijesta posipajte krupno narezane tostirane lješnjake i prelijte ih karamelom.

Ganache

  • Komadiće čokolade prelijte ugrijanim slatkim vrhnjem i dobro promiješajte. Kada se čokolada otopi dodajte smjesi maslac i nutellu te miješajte dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu koju prelijte preko karamela i lješnjaka.
  • Gotove ohlađene tartiće možete ukrasiti sa lješnjacima, čokoladom, kakaom, voćem...

Dobar tek i uživajte!

ČOKOLADNI TART SA LJEŠNJACIMA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta od limuna i borovnica
Stracciatella ekleri
Beze rolada s jagodama