Dikino oko

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Dikino oko

Pošto su nam blagdani pred vratima željela bih vas podsjetiti na ove male slatke kolačiće raznih oblika punjene ukusnom marmeladom.Vrlo su česta slastica koju pronalazimo na našim blagdanskim tanjurima. Izgledom nas osvajaju na prvi pogled, a kada okusimo tu kombinaciju hrskavog tijesta i fine marmelade uvijek nas iznova oduševe!

Dikino oko

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 700 g oštrog brašna
  • 300 g šećera
  • 2 kom margarina ili maslaca
  • 3 kom žumanjka
  • 2 vrećice vanilin šećera

Upute

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga 30 minuta u frižideru da odstoji.
  • Tijesto razvaljajte na ½ cm debljine i režite keksiće vašim omiljenim kalupom te ih slažite na lim obložen papirom za pečenje.
  • Pazite da imate jednak broj punih keksića i onih s rupom tako da ih kasnije možete spojiti u par s marmeladom.
  • Kolačiće pecite vrlo kratko na 200°C, dobro pazite da ih ne ostavite predugo u pećnici da vam ne zagore.
  • Kada se ohlade premažite ih marmeladom, spojite i po želji posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Dikino oko

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cimet rolice
Čokoladna torta s lješnjacima
Mak kocke