Dizane palačinke

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Danas dijelim s vama ovu posebnu inačicu palačinki koje su vrlo ukusne i pahuljaste, a možete ih premazati kako slatkim tako i slanim namazom!

Dizane palačinke

Broj serviranja 20 kom

Sastojci

  • 600 g glatkog brašna
  • 10 g kvasca
  • 3 žlice šećera
  • ½ žličice soli
  • 650 ml mlijeka
  • jaje
  • 50 g maslaca

Upute

  • Ugrijte mlijeko i u njemu razmutite šećer i kvasac te ostavite desetak minuta da kvasac nabubri.
  • Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im uzdigli kvasac i rastopljeni maslac.
  • Mikserom dobro izradite tijesto koje će biti vrlo tekuće, ali tako i mora biti.
  • Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite jedan sat da se digne.
  • Tavu premažite uljem i ugrijte na srednje jakoj temperaturi.
  • Žlicom vadite tijesto i slažite malene hrpice na tavu te ih pecite po nekoliko minuta s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  • Dizane palačinke možete premazati nutellom ali podjednako će biti ukusne i premazane slanim sirnim namazom.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom