Frangipane tart s jabukama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Frangipane tart s jabukama

Ovo je jedan poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti!
Ovaj ukusan, sočan i prhki kolač biti će često na vašem stolu!

Frangipane tart s jabukama

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kom

Sastojci

Tijesto

  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 110 g maslaca
  • žumanjak
  • 30 ml hladne vode

Frangipane

  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • aroma vanilije
  • 2 jaja
  • 120 g badema
  • 2 žlice brašna

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart.
  • Tijesto pecite na 180°C oko 20 minuta.
  • Kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica.

Frangipane

  • Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke.
  • Premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor).
  • Tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju.
  • Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Frangipane tart s jabukama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom