Ovo je jedan poseban desert koji ćete sigurno obožavati, a okuse mu možete mijenjati ovisno o voću kojim ćete ga nadjenuti!
Ovaj ukusan, sočan i prhki kolač biti će često na vašem stolu!
Frangipane tart s jabukama
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kom
Sastojci
Tijesto
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 110 g maslaca
- žumanjak
- 30 ml hladne vode
Frangipane
- 110 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- aroma vanilije
- 2 jaja
- 120 g badema
- 2 žlice brašna
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart.
- Tijesto pecite na 180°C oko 20 minuta.
- Kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica.
Frangipane
- Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke.
- Premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor).
- Tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju.
- Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar