Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Frangipane tart s jabukama
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
35
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Broj serviranja:
12
kom
Sastojci
Tijesto
200
g
brašna
prstohvat
soli
110
g
maslaca
žumanjak
30
ml
hladne vode
Frangipane
110
g
maslaca
sobne temperature
100
g
šećera
aroma vanilije
2
jaja
120
g
badema
2
žlice
brašna
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u plitki kalup za tart.
Tijesto pecite na 180°C oko 20 minuta.
Kada se lagano zapeklo premažite ga s 2 žlice džema od marelica.
Frangipane
Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte preostale sastojke.
Premažite tijesto i obložite ga kriškama odabranog voća (šljive su također dobar izbor).
Tart vratite u pećnicu i pecite ga još oko 35 minuta tj. dok ne dobije lijepu boju.
Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.