Išleri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Išleri

Prhki i ukusni kolačići koje već tradicionalno pečemo za sve svečane prigode i blagdane, pa zašto ne bismo u njima uživali već i za ovaj Božić?

Išleri

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour

Equipment

  • Okrugli kalup za rezanje promjera 4 cm

Sastojci

Tijesto

  • 200 g maslaca
  • 300 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka
  • 4 žlice kakaa

Krema

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade

Glazura

  • 100 g čokolade
  • 50 ml ulja

Upute

Tijesto

  • Maslac sobne temperature dobro izradite mikserom i zatim mu dodajte šećer u prahu i žumanjke te nastavite miksati dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Brašno i kakao izmiješajte posebno, dodajte smjesi s maslacem i zamijesite glatko tijesto kojeg zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru da se poveže.
  • Tijesto tanko razvaljajte i režite krugove koje zatim pecite na 180°C oko 15 minuta.
  • Pečene kružiće ostavite da se ohlade dok vi napravite kremu.

Krema

  • Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga po nasjeckanoj čokoladi te dobro izmješajte i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.
  • Kremu zatim dobro izradite mikserom dok ne posvijetli i dobije na volumenu.
  • Na polovinu ispečenih kružića istisnite kremu pomoću dresir vrećice i poklopite ga s drugim kružićem kojeg ste prethodno umočili u glazuru od čokolade.
  • Ostavite ih da se glazura malo stisne te ukrasite prema vlastitoj želji.

Originalan recept by: Coolinarika

Išleri

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Desert od jagoda u čaši
Noćna foccacia
Pogača puž