Jaffa tortice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
jaffa tortice

Ukusne i prhke voćne tortice koje će vas osvojiti svojim okusom možda boljim i od originala, svakako provjerite jesam li u pravu!

Jaffa tortice

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 24

Equipment

  • Kalup za muffine

Sastojci

Žele od naranče

  • 120 g šećera
  • 2 naranče kora
  • 15 g želatine
  • 200 ml soka od naranče

Biskvit

  • 60 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 40 g glatkog brašna
  • 80 g mljevenih badema
  • žlica sitno ribane korice od naranče
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli

Glazura

  • 250 g čokolade

Upute

Žele od naranče

  • Stavite kuhati šećer i koru od naranče u 240 ml vode, kuhajte oko 15 minuta dok se tekućina ne smanji za pola.
  • Želatinu pripremite prema uputstvu s vrećice da nabubri, dodajte u vruću tekućinu i miješajte dok se ne otopi. Na kraju umiješajte sok od naranče i izlijte tekućinu u kalup 30x20 cm obložen prozirnom folijom.
  • Stavite u hladnjak na jedan sat da se žele stisne.

Biskvit

  • Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalupe za muffine premažite uljem i posipajte brašnom da se tortice ne zalijepe za stijenke kalupa.
  • Mikserom dobro izradite maslac i šećer te dobivenoj smjesi dodajte pomiješane suhe sastojke.
  • Bjelanjke izradite s mikserom u snijeg te ga na samom kraju ručno umiješajte biskvitnoj smjesi.
  • U svaku rupu kalupa stavite jednu žlicu biskvitne smjese i pecite oko 12 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi.
  • Žele režite kalupom ili čašom promjera 4 cm i stavite u sredinu svakog biskvitnog keksa.
  • Čokladu otopite na laganoj vatri i ostavite desetak minuta da se ohladi te njome prelijevajte vaše jaffa tortice koje, naravno možete odmah isprobati i uživati u njihovom okusu!

Dobar tek i uživajte!

jaffa tortice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta od limuna i borovnica
Stracciatella ekleri
Beze rolada s jagodama