Stavite kuhati šećer i koru od naranče u 240 ml vode, kuhajte oko 15 minuta dok se tekućina ne smanji za pola.
Želatinu pripremite prema uputstvu s vrećice da nabubri, dodajte u vruću tekućinu i miješajte dok se ne otopi. Na kraju umiješajte sok od naranče i izlijte tekućinu u kalup 30x20 cm obložen prozirnom folijom.
Stavite u hladnjak na jedan sat da se žele stisne.
Biskvit
Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalupe za muffine premažite uljem i posipajte brašnom da se tortice ne zalijepe za stijenke kalupa.
Mikserom dobro izradite maslac i šećer te dobivenoj smjesi dodajte pomiješane suhe sastojke.
Bjelanjke izradite s mikserom u snijeg te ga na samom kraju ručno umiješajte biskvitnoj smjesi.
U svaku rupu kalupa stavite jednu žlicu biskvitne smjese i pecite oko 12 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi.
Žele režite kalupom ili čašom promjera 4 cm i stavite u sredinu svakog biskvitnog keksa.
Čokladu otopite na laganoj vatri i ostavite desetak minuta da se ohladi te njome prelijevajte vaše jaffa tortice koje, naravno možete odmah isprobati i uživati u njihovom okusu!