Jogurt pita

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Jogurt pita

Omiljena, neponovljiva, lagana i osvježavajuća – pita koja će oduševiti svakog tko je proba.
Mislim da je to dovoljan razlog da objavim ovaj recept za sve one kojima je do sada promaknuo!

Jogurt pita

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje 32 x 24 cm

Sastojci

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • 4 žumanjka

Nadjev

  • 150 g šećera
  • 3 jogurta - čvrsta
  • 2 vrhnja - kisela
  • 5 žlica oštrog brašna
  • naribana korica limuna
  • 4 bjelanjka - izrađena u snijeg

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pola razvaljajte za podlogu pite, a pola stavite u zamrzivač da se zamrzne.

Nadjev

  • Miksajte sve sastojke, a dobivenoj smjesi na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Prelijte nadjev preko tijesta, a zamrznuti dio tijesta naribajte preko nadjeva. 
    Pecite pitu na 190°C dok ne dobije lijepu rumenu boju cca. 40 minuta. 
  • Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke i servirajte!

Dobar tek i uživajte!

Jogurt pita

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA