Lagana, jednostavna i ukusna torta čija svježina i arome će vas osvojiti na prvu, a možete je kombinirati s raznim sezonskim voćem!
Jogurt torta s borovnicama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 70 g šećera
- žlica arome vanilije
- 30 g brašna
- 30 g kakaa
- ½ žličice soli
- ½ vrećice praška za pecivo
Mousse od jogurta
- 500 ml jogurta
- 120 g šećera u prahu
- žlica arome vanilije
- vrećica želatine 10g
- 5 žlica hladne vode
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g svježih borovnica
Upute
Biskvit
- Pećnicu ugrijte na 190°C, a dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje.
- Jaja i šećer dobro izradite mikserom dok ne postanu svijetla i pjenasta.
- Sve suhe sastojke posebno pomiješajte i lagano ih rukom dodajte smjesi od jaja te dobro promiješajte.
- Podijelite smjesu ravnomjerno u oba kalupa i biskvit pecite cca. 10-15 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Izvadite ga i ohladite dok vi pripremate mousse od jogurta.
Mousse od jogurta
- Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite desetak minuta da nabubri.
- Jogurt, šećer i vaniliju dobro izradite mikserom.
- Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi od jogurta te dobro promiješajte.
- Slatko vrhnje ulijte u smjesu i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Postupak slaganja
- Na ukrasni pladanj stavite biskvit i obložite ga prstenom za torte.
- Izlijte trećinu kreme na koju stavite dio svježeg voća, opet nanesite kremu i voće te prekrijte drugim biskvitom. Tortu završite zadnjom trećinom kreme i ukrasite po želji voćem.
- Ostavite je da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.
Original recipe by: Home Cooking Adventure
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar