Pećnicu ugrijte na 190°C, a dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje.
Jaja i šećer dobro izradite mikserom dok ne postanu svijetla i pjenasta.
Sve suhe sastojke posebno pomiješajte i lagano ih rukom dodajte smjesi od jaja te dobro promiješajte.
Podijelite smjesu ravnomjerno u oba kalupa i biskvit pecite cca. 10-15 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
Izvadite ga i ohladite dok vi pripremate mousse od jogurta.
Mousse od jogurta
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite desetak minuta da nabubri.
Jogurt, šećer i vaniliju dobro izradite mikserom.
Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi od jogurta te dobro promiješajte.
Slatko vrhnje ulijte u smjesu i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Postupak slaganja
Na ukrasni pladanj stavite biskvit i obložite ga prstenom za torte.
Izlijte trećinu kreme na koju stavite dio svježeg voća, opet nanesite kremu i voće te prekrijte drugim biskvitom. Tortu završite zadnjom trećinom kreme i ukrasite po želji voćem.
Ostavite je da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.