Karamel kuglof s jabukama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Karamel kuglof s jabukama

Ako volite starinske tradicionalne recepte onda napravite ovaj kuglof,tako sočan i ukusan prožet aromama cimeta i jabuka sigurno će postati i vaš omiljeni jesenski desert!

Karamel kuglof s jabukama

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za kuglof

Sastojci

Biskvit za kuglof

  • 380 g glatkog brašna
  • žličica sode bikarbone
  • žlica cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • ½ žličice soli
  • 300 ml ulja
  • 120 ml jogurta
  • 250 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • aroma vanilije
  • 3 srednje jabuke -narezane na sitne kockice

Karamel

  • 100 g šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja

Toffee krema

  • vrećica Premium pudinga toffee
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit za kuglof

  • U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
  • Jabuke narežite na sitne kockice i prelijte sa sokom jednog limuna.
  • Mikserom izradite prvo jaja i šećer te dobivenoj pjenastoj smjesi dodajte ulje i jogurt.
  • Zatim mokre sastojke lagano umiješajte suhima dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
  • Na samom kraju rukom lagano umiješajte narezane jabuke i ulijte smjesu u podmazani kalup za kuglof te pecite na 190°C oko jedan sat, provjerite čačkalicom da ga ne prepečete (ovisno o vašoj pećnici),

Karamel za preljev

  • Šećer otopite na srednjoj vatri u posudi s debelim dnom dok ne dobije lijepu jantarnu boju, maknite ga s vatre i postepeno ulijevajte miješajući ugrijano slatko vrhnje.
  • Kada se smjesa prestane jako pjeniti vratite je na vatru i miješajte karamel dok ne postane potpuno gladak. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a višak možete čuvati u staklenoj teglici u hladnjaku.

Toffee krema

  • Puding skuhajte prema uputama s vrećice, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
  • Slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte ohlađenom pudingu te sve skupa izmiksajte u finu glatku kremu koju možete po želji servirati uz kuglof.

Dobar tek i uživajte!

Karamel kuglof s jabukama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama