Jabuke narežite na sitne kockice i prelijte sa sokom jednog limuna.
Mikserom izradite prvo jaja i šećer te dobivenoj pjenastoj smjesi dodajte ulje i jogurt.
Zatim mokre sastojke lagano umiješajte suhima dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
Na samom kraju rukom lagano umiješajte narezane jabuke i ulijte smjesu u podmazani kalup za kuglof te pecite na 190°C oko jedan sat, provjerite čačkalicom da ga ne prepečete (ovisno o vašoj pećnici),
Karamel za preljev
Šećer otopite na srednjoj vatri u posudi s debelim dnom dok ne dobije lijepu jantarnu boju, maknite ga s vatre i postepeno ulijevajte miješajući ugrijano slatko vrhnje.
Kada se smjesa prestane jako pjeniti vratite je na vatru i miješajte karamel dok ne postane potpuno gladak. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a višak možete čuvati u staklenoj teglici u hladnjaku.
Toffee krema
Puding skuhajte prema uputama s vrećice, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
Slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte ohlađenom pudingu te sve skupa izmiksajte u finu glatku kremu koju možete po želji servirati uz kuglof.