Kuglof od maka s citrusima je božanstveni desert koji će vas osvojiti kako svojim svježim aromama i sočnošću tako i svojim izgledom, pustite mašti na volju prilikom ukrašavanja vašeg kuglofa!
Kuglof s makom i narančom
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za kuglof
Sastojci
Biskvit za kuglof
- 200 g šećera
- 280 g glatkog brašna
- vrećica praška za pecivo
- 140 ml soka od naranče
- korica limuna i naranče -naribana
- 130 ml ulja
- 3 jaja
- 100 g maka
Preljev od naranče
- 150 ml soka od naranče
- 150 g šećera
- 100 ml vode
Bijela glazura
- 120 g šećera u prahu
- 3 žlice soka od naranče
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite jaja sa šećerom te dobivenoj smjesi dodajte prvo sve mokre sastojke, a na kraju lagano umiješajte suhe sastojke.
- Smjesu izlijte u podmazani kalup za kuglof i kolač pecite oko 40 minuta na 190°C dok ne dobije lijepu boju. Napravite test sa čačkalicom i ako je još mokra smjesa na njoj pecite ga još desetak minuta.
- Dok se kuglof peče skuhajte gusti sirup od naranče kojim ćete ga premazati još vrućeg.
- Kuglof izbodite iglom i premažite sa sirupom prvo jednu stranu zatim ga izvadite iz kalupa i premažite sa svih ostalih strana.
- Po želji ga možete preliti bijelom glazurom ili ga samo posipajte šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar