Mađarica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Mađarica

Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli?
Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas!

Mađarica

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours 30 minutes

Sastojci

Kore

  • 150 g maslaca ili margarina
  • 600 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 200 g plavog kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • prašak za pecivo

Krema

  • 1 ½ l mlijeka
  • 120 g oštrog brašna
  • 450 g šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g margarina
  • 50 g maslaca

Glazura

  • 200 g čokolade
  • 125 g margarina

Upute

Kore

  • Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada.
  • Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih izbodite vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje.
  • Pecite kore na 200°C oko 14 minuta.
  • Ostavite ih da se ohlade dok vi radite kremu, ali ih nadjenite isti dan jer sam primjetila da su sklone pucanju ako ih napravite dan ranije.

Krema

  • Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko stane kuhati.
  •  Kada se krema ohladi dodajte joj margarin i maslac, dobro je izradite mikserom te njome premažite kore.

Glazura

  • Otopite sastojke glazure i premažite je preko gornje kore te ostavite da se dobro stisne prije rezanja.

Dobar tek i uživajte!

Mađarica

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta