Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Mađarica
Priprema
1
hr
Kuhanje / pečenje
1
hr
30
mins
Ukupno vrijeme
2
hrs
30
mins
Sastojci
Kore
150
g
maslaca
ili margarina
600
g
glatkog brašna
250
g
šećera
200
g
plavog kiselog vrhnja
2
jaja
prašak za pecivo
Krema
1 ½
l
mlijeka
120
g
oštrog brašna
450
g
šećera
3
žlice
kakaa
2
vanilin šećera
150
g
margarina
50
g
maslaca
Glazura
200
g
čokolade
125
g
margarina
Upute
Kore
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada.
Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih izbodite vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje.
Pecite kore na 200°C oko 14 minuta.
Ostavite ih da se ohlade dok vi radite kremu, ali ih nadjenite isti dan jer sam primjetila da su sklone pucanju ako ih napravite dan ranije.
Krema
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko stane kuhati.
Kada se krema ohladi dodajte joj margarin i maslac, dobro je izradite mikserom te njome premažite kore.
Glazura
Otopite sastojke glazure i premažite je preko gornje kore te ostavite da se dobro stisne prije rezanja.