Makroni od maline

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Makroni

Hrskavi, a ujedno i pahuljasti ukusni kolačići u kojima sigurna sam, uživamo svi!

Danas dijelim s vama jednostavniju verziju bez kreme jer i samo malo džema od malina je dovoljno da postanu savršeni!  Na receptu moram zahvaliti Darku Samo jedan griz  jer zaista svaki put uspijevaju!

Makroni od maline

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 50 kom

Sastojci

Smjesa 1

  • 300 g mljevenih badema
  • 300 g šećera u prahu
  • 110 g bjelanjaka

Smjesa 2

  • 110 g bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 75 ml vode

Upute

Smjesa 1

  • Sve sastojke prve smjese dobro pomiješati bez miksanja.
  • Ako bademovo brašno nije fino samljeveno još ga malo izblendajte u multipraktiku.

Smjesa 2

  • Kuhajte sirup od šećera i vode dok ne dosegne temperaturu od 120°C.
  • Bjelanjke mikserom izradite u snijeg te polagano ulijevajte vrući sirup i miksajte dok ne dobijete finu glatku smjesu.
  • Smjesi sada možete dodati boju po vlastitom izboru.
  • Obje smjese lagano špatulom dobro pomiješajte, ali pazite smjesa ne smije biti pretvrda ni premekana. Trebala bi poput lave lagano kliziti sa špatule.
  • Tri velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje i pomoću slastičarske vrećice istiskujte kružiće.
  • Ostavite ih na sobnoj temperaturi 15 minuta dok ne dobiju "koricu".
  • Pecite ih prvo 5 minuta na 160°C, pa smanjite na 130°C te pecite još 10 minuta.
  • Ohlađene kolačiće spojite s omiljenim džemom ili kremom po izboru.

Dobar tek i uživajte!

Makroni

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladna medena torta
Kesten rolice
Lješnjak tart