Mramorni kolač

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
MRAMORNI KOLAČ

Sočan, ukusan i jednostavan klasik koji vas nikada neće iznevjeriti!

Mramorni kolač

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup dimenzija 11x20x11 cm

Sastojci

Biskvit

  • 230 g maslaca sobne temperature
  • 170 g šećera u prahu
  • 280 g glatkog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice kakaa
  • 3 žlice vruće vode

Glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite maslac i šećer u prahu te dodajte jaja i sve skupa dobro promješajte.
  • Dodajte aromu vanilije i mlijeko ta ne kraju brašno i sve skupa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu koju zatim podijelite na dva dijela.
  • U jedan dio umiješajte kakao koji ste prethodno pomiješali s vrućom vodom.
  • Kalup obložite papirom za pečenje i naizmjence dodajte žlicu žutog pa žlicu crnog biskvita.
  • Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C oko 40 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice, svakako napravite test sa čačkalicom.

Glazura

  • Ugrijanim slatkim vrhnjem prelijte komadiće čokolade i miješajte dok se smjesa ne poveže.
  • Glazuru malo ohladite te njome prelijte mramorni kolač neposredno prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

MRAMORNI KOLAČ

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom