Sočan, ukusan i jednostavan klasik koji vas nikada neće iznevjeriti!
Mramorni kolač
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup dimenzija 11x20x11 cm
Sastojci
Biskvit
- 230 g maslaca sobne temperature
- 170 g šećera u prahu
- 280 g glatkog brašna
- vrećica praška za pecivo
- 4 jaja
- 200 ml mlijeka
- žlica arome vanilije
- 2 žlice kakaa
- 3 žlice vruće vode
Glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g čokolade
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite maslac i šećer u prahu te dodajte jaja i sve skupa dobro promješajte.
- Dodajte aromu vanilije i mlijeko ta ne kraju brašno i sve skupa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu koju zatim podijelite na dva dijela.
- U jedan dio umiješajte kakao koji ste prethodno pomiješali s vrućom vodom.
- Kalup obložite papirom za pečenje i naizmjence dodajte žlicu žutog pa žlicu crnog biskvita.
- Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C oko 40 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice, svakako napravite test sa čačkalicom.
Glazura
- Ugrijanim slatkim vrhnjem prelijte komadiće čokolade i miješajte dok se smjesa ne poveže.
- Glazuru malo ohladite te njome prelijte mramorni kolač neposredno prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar