Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Mramorni kolač
Priprema
20
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup dimenzija 11x20x11 cm
Sastojci
Biskvit
230
g
maslaca sobne temperature
170
g
šećera u prahu
280
g
glatkog brašna
vrećica
praška za pecivo
4
jaja
200
ml
mlijeka
žlica
arome vanilije
2
žlice
kakaa
3
žlice
vruće vode
Glazura
100
ml
slatkog vrhnja
100
g
čokolade
Upute
Biskvit
Mikserom dobro izradite maslac i šećer u prahu te dodajte jaja i sve skupa dobro promješajte.
Dodajte aromu vanilije i mlijeko ta ne kraju brašno i sve skupa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu koju zatim podijelite na dva dijela.
U jedan dio umiješajte kakao koji ste prethodno pomiješali s vrućom vodom.
Kalup obložite papirom za pečenje i naizmjence dodajte žlicu žutog pa žlicu crnog biskvita.
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C oko 40 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice, svakako napravite test sa čačkalicom.
Glazura
Ugrijanim slatkim vrhnjem prelijte komadiće čokolade i miješajte dok se smjesa ne poveže.
Glazuru malo ohladite te njome prelijte mramorni kolač neposredno prije serviranja.