Lagane, pahuljaste i prozračne palačinke koje su nas sve oduševile svojim okusom. Servirajte ih uz svoje omiljene preljeve ili samo uz malo svježeg voća i meda, vjerujte mi neće vas razočarati!
Pahuljaste palačinke
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 8 minutes
Ukupno vrijeme 28 minutes
Broj serviranja 6 kom
Sastojci
- 2 kom jaja
- 200 ml jogurta
- 5 žlica šećera
- žlica arome vanilije
- 200 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
Upute
- Odvojite bjelanjke i uz pomoć miksera ih izradite u čvrsti snijeg.
- Žumanjke i šećer dobro izmiksajte te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
- Na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Tavu premažite tankim slojem ulja i dobro ugrijte te smanjite najmanji plinski plamenik na srednju jačinu.
- Bilo bi idealno da imate prsten-kalup u kojem biste mogli ispeći palačinke da budu lijepog okruglog oblika, ali ja ga nemam tako da sam samo pomoću žlice za sladoled stavila hrpice smjese u tavu pazeći da se ne dodiruju jer će smjesa narasti tijekom pečenja.
- Tavu zatim poklopite i pecite palačinke točno 4 minute te ih okrenite i ponovo poklopite te pecite još 4 minute.
- Naravno, vrijeme pečenja ovisi o odabranoj veličini vaših palačinki.
- Prelijte ih omiljenim preljevom i servirajte oduševljenim ukućanima!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar