Odvojite bjelanjke i uz pomoć miksera ih izradite u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer dobro izmiksajte te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
Na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Tavu premažite tankim slojem ulja i dobro ugrijte te smanjite najmanji plinski plamenik na srednju jačinu.
Bilo bi idealno da imate prsten-kalup u kojem biste mogli ispeći palačinke da budu lijepog okruglog oblika, ali ja ga nemam tako da sam samo pomoću žlice za sladoled stavila hrpice smjese u tavu pazeći da se ne dodiruju jer će smjesa narasti tijekom pečenja.
Tavu zatim poklopite i pecite palačinke točno 4 minute te ih okrenite i ponovo poklopite te pecite još 4 minute.
Naravno, vrijeme pečenja ovisi o odabranoj veličini vaših palačinki.
Prelijte ih omiljenim preljevom i servirajte oduševljenim ukućanima!