Pahuljaste palačinke

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
PAHULJASTE PALAČINKE

Lagane, pahuljaste i prozračne palačinke koje su nas sve oduševile svojim okusom. Servirajte ih uz svoje omiljene preljeve ili samo uz malo svježeg voća i meda, vjerujte mi neće vas razočarati!

Pahuljaste palačinke

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 8 minutes
Ukupno vrijeme 28 minutes
Broj serviranja 6 kom

Sastojci

  • 2 kom jaja
  • 200 ml jogurta
  • 5 žlica šećera
  • žlica arome vanilije
  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo

Upute

  • Odvojite bjelanjke i uz pomoć miksera ih izradite u čvrsti snijeg.
  • Žumanjke i šećer dobro izmiksajte te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
  • Na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Tavu premažite tankim slojem ulja i dobro ugrijte te smanjite najmanji plinski plamenik na srednju jačinu.
  • Bilo bi idealno da imate prsten-kalup u kojem biste mogli ispeći palačinke da budu lijepog okruglog oblika, ali ja ga nemam tako da sam samo pomoću žlice za sladoled stavila hrpice smjese u tavu pazeći da se ne dodiruju jer će smjesa narasti tijekom pečenja.
  • Tavu zatim poklopite i pecite palačinke točno 4 minute te ih okrenite i ponovo poklopite te pecite još 4 minute.
  • Naravno, vrijeme pečenja ovisi o odabranoj veličini vaših palačinki.
  • Prelijte ih omiljenim preljevom i servirajte oduševljenim ukućanima!

Dobar tek i uživajte!

PAHULJASTE PALAČINKE

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart s višnjama
Tiramisu s jagodama
Rolada s jagodama