Jednostavan desert s kruškama i bademima prepun je ljetnih aroma. Ukusna i hrskava slastica koju ćete, sigurna sam raditi vrlo često!
Pita s kruškama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 110 g maslaca
- 100 g šećera
- žlica arome vanilije
- 2 jaja
- 120 g bademovog brašna
- 2 žlice oštrog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
Kompot od krušaka
- 4 kruške
- 50 g šećera
- korica cimeta
- ½ limuna
Upute
Kompot od krušaka
- Ogulite kruške i prepolovite ih na pola te stavite kuhati u vodu sa šećerom, limunom i koricom cimeta.
- Kuhajte ih dok ne omekšaju te ostavite da se malo ohlade dok vi napravite podlogu od badema.
Podloga
- Mikserom dobro izradite omekšali maslac i šećer te dodajte vaniliju i jaja.
- Bademovo brašno pomiješajte sa dvije žlice običnog brašna i praškom za pecivo te dodajte smjesi.
- Kalup za torte obložite papirom za pečenje i preko njega rasporedite biskvitnu smjesu.
- Polovice krušaka rasporedite preko podloge i sve posipajte listićima badema.
- Pitu pecite na 170°C nekih 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
- Ohladite je i premažite ugrijanom marmeladom od marelica ili sirupom od kompota da se lijepo sjaji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar