Pita s kruškama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Jednostavan desert s kruškama i bademima prepun je ljetnih aroma. Ukusna i hrskava slastica koju ćete, sigurna sam raditi vrlo često!

Pita s kruškama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Podloga

  • 110 g maslaca
  • 100 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • 2 jaja
  • 120 g bademovog brašna
  • 2 žlice oštrog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo

Kompot od krušaka

  • 4 kruške
  • 50 g šećera
  • korica cimeta
  • ½ limuna

Upute

Kompot od krušaka

  • Ogulite kruške i prepolovite ih na pola te stavite kuhati u vodu sa šećerom, limunom i koricom cimeta.
  • Kuhajte ih dok ne omekšaju te ostavite da se malo ohlade dok vi napravite podlogu od badema.

Podloga

  • Mikserom dobro izradite omekšali maslac i šećer te dodajte vaniliju i jaja.
  • Bademovo brašno pomiješajte sa dvije žlice običnog brašna i praškom za pecivo te dodajte smjesi.
  • Kalup za torte obložite papirom za pečenje i preko njega rasporedite biskvitnu smjesu.
  • Polovice krušaka rasporedite preko podloge i sve posipajte listićima badema.
  • Pitu pecite na 170°C nekih 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
  • Ohladite je i premažite ugrijanom marmeladom od marelica ili sirupom od kompota da se lijepo sjaji.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom