Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Pita s kruškama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
12
kom
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
110
g
maslaca
100
g
šećera
žlica
arome vanilije
2
jaja
120
g
bademovog brašna
2
žlice
oštrog brašna
½
vrećice
praška za pecivo
Kompot od krušaka
4
kruške
50
g
šećera
korica cimeta
½
limuna
Upute
Kompot od krušaka
Ogulite kruške i prepolovite ih na pola te stavite kuhati u vodu sa šećerom, limunom i koricom cimeta.
Kuhajte ih dok ne omekšaju te ostavite da se malo ohlade dok vi napravite podlogu od badema.
Podloga
Mikserom dobro izradite omekšali maslac i šećer te dodajte vaniliju i jaja.
Bademovo brašno pomiješajte sa dvije žlice običnog brašna i praškom za pecivo te dodajte smjesi.
Kalup za torte obložite papirom za pečenje i preko njega rasporedite biskvitnu smjesu.
Polovice krušaka rasporedite preko podloge i sve posipajte listićima badema.
Pitu pecite na 170°C nekih 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Ohladite je i premažite ugrijanom marmeladom od marelica ili sirupom od kompota da se lijepo sjaji.