Rolada s jagodama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Rolada s jagodama

Prekrasan,  sočan i ukusan desert koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i kombinacijom okusa!

Rolada s jagodama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 16 kom

Equipment

  • Lim za pečenje veličine 30x40 cm

Sastojci

Biskvit

  • 120 g glatkog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 žlice jogurta
  • žlica arome vanilije

Krema

  • 120 g maslaca -sobne temperature
  • 120 g šećera u prahu
  • 175 g krem sira
  • 150 g nasjeckanih svježih jagoda
  • 80 ml pirea od jagoda

Za ukrašavanje

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • svježe jagode

Upute

Biskvit

  • Lim za pečenje obložite papirom, a pećnicu ugrijte na 190°C.
  • Pomiješajte brašno, prašak i sol u jednoj zdjeli.
  • Posebno izradite mikserom bjelanjke s pola količine šećera.
  • U drugoj posudi izmiksajte ostatak šećera sa žumanjcima te dobivenoj smjesi dodajte jogurt i vaniliju.
  • Rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka te na samom kraju dodajte brašno i ostale suhe sastojke.
  • Smjesu ravnomjerno rasporedite u lim za pečenje te pecite biskvit oko 15 minuta dok ne dobije lijepu boju i ne počne se odvajati od rubova.
  • Kada je pečen prvo ga odvojite od papira te ga ponovo zarolajte u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi pripremate kremu.

Krema

  • Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte krem sir.
  • Dio jagoda izblendajte, a dio nasjeckajte na sitne kockice.
  • U kremu možete umiješati pire od jagoda ako želite, ali dovoljno je i preko kremom namazanog biskvita rasporediti narezane svježe jagode.
  • Roladu čvrsto zamotajte i ostavite da se malo ohladi i stisne.
  • Ukrasite je tučenim slatkim vrhnjem i svježim jagodama.

Dobar tek i uživajte!

Rolada s jagodama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cheesecake sa šljivama
Nutella tart
Tart s višnjama