Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Rolada s jagodama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Ukupno vrijeme
45
mins
Broj serviranja:
16
kom
Equipment
Lim za pečenje veličine 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
120
g
glatkog brašna
žličica
praška za pecivo
½
žličice
soli
4
jaja
150
g
šećera
2
žlice
jogurta
žlica
arome vanilije
Krema
120
g
maslaca
-sobne temperature
120
g
šećera u prahu
175
g
krem sira
150
g
nasjeckanih svježih jagoda
80
ml
pirea od jagoda
Za ukrašavanje
200
ml
slatkog vrhnja
svježe jagode
Upute
Biskvit
Lim za pečenje obložite papirom, a pećnicu ugrijte na 190°C.
Pomiješajte brašno, prašak i sol u jednoj zdjeli.
Posebno izradite mikserom bjelanjke s pola količine šećera.
U drugoj posudi izmiksajte ostatak šećera sa žumanjcima te dobivenoj smjesi dodajte jogurt i vaniliju.
Rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka te na samom kraju dodajte brašno i ostale suhe sastojke.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u lim za pečenje te pecite biskvit oko 15 minuta dok ne dobije lijepu boju i ne počne se odvajati od rubova.
Kada je pečen prvo ga odvojite od papira te ga ponovo zarolajte u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi pripremate kremu.
Krema
Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte krem sir.
Dio jagoda izblendajte, a dio nasjeckajte na sitne kockice.
U kremu možete umiješati pire od jagoda ako želite, ali dovoljno je i preko kremom namazanog biskvita rasporediti narezane svježe jagode.
Roladu čvrsto zamotajte i ostavite da se malo ohladi i stisne.
Ukrasite je tučenim slatkim vrhnjem i svježim jagodama.