Šubarice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Šubarice

Danas bih vas samo željela podsjetiti na ovaj klasik koji vrlo rado viđamo na našim blagdanskim trpezama.
Naime, radi se o šubaricama koje su tako ukusne, sočne i jedinstvene, a morate se složiti sa mnom, vole ih gotovo svi, od onih najmanjih do najstarijih!

Šubarice

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes

Sastojci

Biskvit

  • 6 jaja
  • 300 g šećera
  • 300 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 400 g oštrog brašna
  • prašak za pecivo
  • žlica kakaa

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 16 žlica šećera
  • vanilin šećer
  • 10 žlica oštrog brašna
  • 125 g maslaca

Glazura

  • 150 g čokolade
  • 3 žlice mlijeka
  • žlica šećera
  • 20 g maslaca

Upute

Biskvit

  • Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i na kraju ručno pomiješati sve zajedno.
  • Biskvit peći u velikom limu od pećnice cca. 25 min na 180°C.

Krema

  • Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju.
  • Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu.
  • U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.

Postupak

  • Kada se biskvit ohladi okruglim kalupom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.
  • Nadjenite kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.
  • Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna).
  • Sve sastojke glazure rastopite na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake šubarice.

Dobar tek i uživajte!

Šubarice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cimet rolice
Čokoladna torta s lješnjacima
Mak kocke