Tiramisu s jagodama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Tiramisu s jagodama

Danas vam darujem recept za savršeni ljetni desert koji se ne peče i sigurna sam da će vas oduševiti svojom svježinom i okusom!

Tiramisu s jagodama

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 16 kom

Equipment

  • Četvrtasti kalup 20x20 cm

Sastojci

Krema

  • 200 g sira mascarpone
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • žlica arome vanilije

Ostali sastojci

  • 400 g svježih jagoda -za izradu džema ili koristite kupljeni
  • 50 ml vode
  • žlica limunovog soka
  • 250 g svježih jagoda
  • 32 kom piškota
  • vrećica preljeva za torte - nije obavezno

Upute

Krema

  • Pomiješajte sir, vrhnje, šećer i aromu vanilije te izradite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
  • Ako želite možete koristiti kupovni džem od jagoda kojeg razrijedite s 50 ml vode i sokom od limuna te ugrijte.
  • Tko želi može narezati 400 g jagoda i pomiješati s 4 žlice šećera te kuhati dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
  • Ostatak od 250 g svježih jagoda tanko narežite na kriške.
  • Desert slažite tako da piškote umočite u džem od jagoda i rasporedite na dno kalupa.
  • Pola kreme premažite preko piškota, a na kremu poslažite kriške svježih jagoda. Ponovite postupak i završite kolač s kriškama jagoda koje možete preliti s preljevom za torte.
  • Kolač dobro ohladite prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

Tiramisu s jagodama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Peanut butter cookies
Hladni čokoladni užitak
Cheesecake sa šljivama