400gsvježih jagoda-za izradu džema ili koristite kupljeni
50mlvode
žlicalimunovog soka
250gsvježih jagoda
32kompiškota
vrećicapreljeva za torte- nije obavezno
Upute
Krema
Pomiješajte sir, vrhnje, šećer i aromu vanilije te izradite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
Ako želite možete koristiti kupovni džem od jagoda kojeg razrijedite s 50 ml vode i sokom od limuna te ugrijte.
Tko želi može narezati 400 g jagoda i pomiješati s 4 žlice šećera te kuhati dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
Ostatak od 250 g svježih jagoda tanko narežite na kriške.
Desert slažite tako da piškote umočite u džem od jagoda i rasporedite na dno kalupa.
Pola kreme premažite preko piškota, a na kremu poslažite kriške svježih jagoda. Ponovite postupak i završite kolač s kriškama jagoda koje možete preliti s preljevom za torte.