Focaccia s lukom 2

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Danas dijelim s vama fantastičan recept za focacciu-tanku pogaču, a za koji možemo zahvaliti Maji https://www.instagram.com/osmehiorasi/?hl=hr. Focaccia je ukusna i mekana, a istodobno i hrskava… pravi užitak!

Možete je kombinirati s maslinama, ružmarinom ili s lukom kao što sam ja napravila, ali koju god kombinaciju odabrali bit ćete oduševljeni!

Focaccia s lukom

Priprema 10 minutes
Dizanje 2 hours
Ukupno vrijeme 2 hours 10 minutes

Sastojci

Tijesto

  • 1 kg glatkog brašna
  • 4 žličice soli
  • 900 ml tople vode
  • ½ kvasca
  • žličica šećera
  • 20 ml maslinovog ulja

Karamelizirani luk

  • 3 srednje glavice luka -može i pušlek mladog luka

Upute

Karamelizirani luk

  • Luk usitnite i pržite na maslinovom ulju dok ne dobije lagano smeđu boju te ga ostavite da se ohladi.

Tijesto

  • U 250ml tople vode razmutite malo brašna, šećer i kvasac te ostavite 10 minuta da se digne.
  • Dodajte kvas u brašno te postepeno dolijevajte ostatak vode i zamijesite glatko tijesto koje je vrlo mokro, ali neka vas to ne brine jer tako mora biti.
  • Ostavite tijesto nekih sat vremena da se udvostruči, dodajte mu luk i ponovo ga premijesite te istresite u posudu premazanu maslinovim uljem u kojoj ćete peći focacciu.
  • Sada ga morate svakih 20-tak minuta istezati i preklapati. Postupak možete vidjeti na Majinom instagram profilu gdje je jako lijepo prikazan.
  • Ja sam ga istezala 4 puta i zatim prelila s malo maslinovog ulja koje sam prstima utisnula u pogaču.
  • Pecite pogaču na 210°C nekih 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu.
  • Možete je ohladiti prije serviranja ili uživati u njoj dok je još topla.

Original recipe: @osmehiorasi

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom