Danas dijelim s vama fantastičan recept za focacciu-tanku pogaču, a za koji možemo zahvaliti Maji https://www.instagram.com/osmehiorasi/?hl=hr. Focaccia je ukusna i mekana, a istodobno i hrskava… pravi užitak!
Možete je kombinirati s maslinama, ružmarinom ili s lukom kao što sam ja napravila, ali koju god kombinaciju odabrali bit ćete oduševljeni!
Focaccia s lukom
Priprema 10 minutes
Dizanje 2 hours
Ukupno vrijeme 2 hours 10 minutes
Sastojci
Tijesto
- 1 kg glatkog brašna
- 4 žličice soli
- 900 ml tople vode
- ½ kvasca
- žličica šećera
- 20 ml maslinovog ulja
Karamelizirani luk
- 3 srednje glavice luka -može i pušlek mladog luka
Upute
Karamelizirani luk
- Luk usitnite i pržite na maslinovom ulju dok ne dobije lagano smeđu boju te ga ostavite da se ohladi.
Tijesto
- U 250ml tople vode razmutite malo brašna, šećer i kvasac te ostavite 10 minuta da se digne.
- Dodajte kvas u brašno te postepeno dolijevajte ostatak vode i zamijesite glatko tijesto koje je vrlo mokro, ali neka vas to ne brine jer tako mora biti.
- Ostavite tijesto nekih sat vremena da se udvostruči, dodajte mu luk i ponovo ga premijesite te istresite u posudu premazanu maslinovim uljem u kojoj ćete peći focacciu.
- Sada ga morate svakih 20-tak minuta istezati i preklapati. Postupak možete vidjeti na Majinom instagram profilu gdje je jako lijepo prikazan.
- Ja sam ga istezala 4 puta i zatim prelila s malo maslinovog ulja koje sam prstima utisnula u pogaču.
- Pecite pogaču na 210°C nekih 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu.
- Možete je ohladiti prije serviranja ili uživati u njoj dok je još topla.
Original recipe: @osmehiorasi
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar