Luk usitnite i pržite na maslinovom ulju dok ne dobije lagano smeđu boju te ga ostavite da se ohladi.
Tijesto
U 250ml tople vode razmutite malo brašna, šećer i kvasac te ostavite 10 minuta da se digne.
Dodajte kvas u brašno te postepeno dolijevajte ostatak vode i zamijesite glatko tijesto koje je vrlo mokro, ali neka vas to ne brine jer tako mora biti.
Ostavite tijesto nekih sat vremena da se udvostruči, dodajte mu luk i ponovo ga premijesite te istresite u posudu premazanu maslinovim uljem u kojoj ćete peći focacciu.
Sada ga morate svakih 20-tak minuta istezati i preklapati. Postupak možete vidjeti na Majinom instagram profilu gdje je jako lijepo prikazan.
Ja sam ga istezala 4 puta i zatim prelila s malo maslinovog ulja koje sam prstima utisnula u pogaču.
Pecite pogaču na 210°C nekih 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu.
Možete je ohladiti prije serviranja ili uživati u njoj dok je još topla.