Kruh od pirovog brašna

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kruh od pirovog brašna

Mnogo je raznih inačica kruha s pirovim brašnom i vjerujem da su sve podjednako dobre, ali kao i uvijek dajem prednost receptu od naše Domaćice jer njezin izbor me nikada nije razočarao!

Kruh je vrlo jednostavan, ali istovremeno ukusan i sočan, uvjerite se u to i sami!

Kruh od pirovog brašna

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes

Equipment

  • Uski kalup za kruh

Sastojci

  • 100 ml mlijeka
  • žličica šećera
  • vrećica suhog kvasca
  • 500 g pirovog brašna Farina
  • 2 žličice soli
  • 3 žlice jogurta
  • žlica masti
  • 200 ml vode
  • sjemenke - po želji

Upute

  • Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko i mokro tijesto koje ostavite da se diže oko 1-2 sata dok se ne udvostruči.
  • Podlogu premažite maslinovim uljem i na njoj premijesite tijesto te ga stavite u podmazan kalup u kojem ćete ga peći.
  • Po želji možete kruh premazati maslinovim uljem i posipati sjemenkama.
  • Ostavite ga da se opet diže nekih 20 minuta dok vi ne ugrijete pećnicu na 220°C.
  • Pecite ga dok ne dobije lijepu boju cca. 60 minuta. i izvadite na rešetku da se ohladi jer će vam tako ostati i donja korica hrskava i ukusna.

Dobar tek i uživajte!

Kruh od pirovog brašna

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom