Mnogo je raznih inačica kruha s pirovim brašnom i vjerujem da su sve podjednako dobre, ali kao i uvijek dajem prednost receptu od naše Domaćice jer njezin izbor me nikada nije razočarao!
Kruh je vrlo jednostavan, ali istovremeno ukusan i sočan, uvjerite se u to i sami!
Kruh od pirovog brašna
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Equipment
- Uski kalup za kruh
Sastojci
- 100 ml mlijeka
- žličica šećera
- vrećica suhog kvasca
- 500 g pirovog brašna Farina
- 2 žličice soli
- 3 žlice jogurta
- žlica masti
- 200 ml vode
- sjemenke - po želji
Upute
- Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko i mokro tijesto koje ostavite da se diže oko 1-2 sata dok se ne udvostruči.
- Podlogu premažite maslinovim uljem i na njoj premijesite tijesto te ga stavite u podmazan kalup u kojem ćete ga peći.
- Po želji možete kruh premazati maslinovim uljem i posipati sjemenkama.
- Ostavite ga da se opet diže nekih 20 minuta dok vi ne ugrijete pećnicu na 220°C.
- Pecite ga dok ne dobije lijepu boju cca. 60 minuta. i izvadite na rešetku da se ohladi jer će vam tako ostati i donja korica hrskava i ukusna.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar