Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Kruh od pirovog brašna
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Equipment
Uski kalup za kruh
Sastojci
100
ml
mlijeka
žličica
šećera
vrećica
suhog kvasca
500
g
pirovog brašna Farina
2
žličice
soli
3
žlice
jogurta
žlica
masti
200
ml
vode
sjemenke
- po želji
Upute
Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko i mokro tijesto koje ostavite da se diže oko 1-2 sata dok se ne udvostruči.
Podlogu premažite maslinovim uljem i na njoj premijesite tijesto te ga stavite u podmazan kalup u kojem ćete ga peći.
Po želji možete kruh premazati maslinovim uljem i posipati sjemenkama.
Ostavite ga da se opet diže nekih 20 minuta dok vi ne ugrijete pećnicu na 220°C.
Pecite ga dok ne dobije lijepu boju cca. 60 minuta. i izvadite na rešetku da se ohladi jer će vam tako ostati i donja korica hrskava i ukusna.