Ukusni i hrskavi pereci idealni su za druženje s prijateljima, gledanje utakmica ili druga okupljanja. Originalan recept možete pronaći na blogu Od slatkoga slađe.
Pereci
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Sastojci
Tijesto
- 400 g oštrog brašna
- 125 g maslaca
- 20 g svježeg kvasca
- ½ žlice šećera
- 5 žlica ulja
- ½ žlice soli
- 125 ml mlijeka
Premaz
- 2 žumanjka
- 50 ml mlijeka
- sjemenke sezama
Upute
- Od toplog mlijeka, šećera i kvasca uzdignite kvas kojeg zatim dodajte svim ostalim sastojcima.
- Zamijesite glatko tijesto koje odmah možete tanko razvaljati.
- Pomoću kalupa izrezujte male perece i slažite ih na lim za pečenje koji je obložen pek papirom.
- Perece premažite žumanjkom i posipajte sjemenkama sezama/maka/lana.
- Perece pecite ukupno 10 minuta. Prvo na 250°C- 5 minuta, a onda na 200° još 5 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar