Pereci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Pereci

Ukusni i hrskavi pereci idealni su za druženje s prijateljima, gledanje utakmica ili druga okupljanja. Originalan recept možete pronaći na blogu Od slatkoga slađe.

Pereci

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes

Sastojci

Tijesto

  • 400 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 20 g svježeg kvasca
  • ½ žlice šećera
  • 5 žlica ulja
  • ½ žlice soli
  • 125 ml mlijeka

Premaz

  • 2 žumanjka
  • 50 ml mlijeka
  • sjemenke sezama

Upute

  • Od toplog mlijeka, šećera i kvasca uzdignite kvas kojeg zatim dodajte svim ostalim sastojcima.
  • Zamijesite glatko tijesto koje odmah možete tanko razvaljati.
  • Pomoću kalupa izrezujte male perece i slažite ih na lim za pečenje koji je obložen pek papirom.
  • Perece premažite žumanjkom i posipajte sjemenkama sezama/maka/lana.
  • Perece pecite ukupno 10 minuta. Prvo na 250°C- 5 minuta, a onda na 200° još 5 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Dobar tek i uživajte!

Pereci

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta