Go Back
Printaj
Isprintaj recept
Pereci
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
50
mins
Sastojci
Tijesto
400
g
oštrog brašna
125
g
maslaca
20
g
svježeg kvasca
½
žlice
šećera
5
žlica
ulja
½
žlice
soli
125
ml
mlijeka
Premaz
2
žumanjka
50
ml
mlijeka
sjemenke sezama
Upute
Od toplog mlijeka, šećera i kvasca uzdignite kvas kojeg zatim dodajte svim ostalim sastojcima.
Zamijesite glatko tijesto koje odmah možete tanko razvaljati.
Pomoću kalupa izrezujte male perece i slažite ih na lim za pečenje koji je obložen pek papirom.
Perece premažite žumanjkom i posipajte sjemenkama sezama/maka/lana.
Perece pecite ukupno 10 minuta. Prvo na 250°C- 5 minuta, a onda na 200° još 5 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.