Cheesecake od malina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ukusna i sočna torta koju ćete zaista brzo napraviti, igrajte se s raznim vrstama voća koje možete kombinirati s klasičnim nadjevom od sira!

Cheesecake od malina

Priprema 40 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 200 g brašna
  • 50 g gustina

Nadjev od malina

  • 450 g malina
  • 5 žlica šećera
  • vrećica želatine

Nadjev od sira

  • 250 g krem sira
  • 350 g Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • vrećica želatine

Ukrašavanje

  • svježe voće, čokolada ili tučeno slatko vrhnje

Upute

Biskvit

  • Ugrijte pećnicu na 220°C i obložite veliki lim od pećnice s papirom za pečenje.
  • Bjelanjke izradite u snijeg i dodajte 150 g šećera te miksajte dok se šećer ne otopi.
  • Ostatak šećera miksajte sa žumanjcima i dobivenoj smjesi dodajte brašno i gustin.
  • Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i biskvitnu smjesu istresite na lim za pečenje te ravnomjerno rasporedite.
  • Pecite ga oko 5-10 minuta ovisno o jačini vaše pećnice te ostavite da se dobro ohladi.

Nadjev od malina

  • Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
  • Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri nekih 15 minuta, ugasite i umiješajte želatinu koju dobro promiješajte da se otopi.
  • Iz ohlađenog biskvita izrežite krug promjera 20 cm i traku visine 4 cm kojom ćete obložiti stranice kalupa u kojoj ćete složiti tortu.
  • Na biskvitnu podlogu izlijte nadjev od malina i ostavite u hladnjaku barem jedan do dva sata da se stisne.

Nadjev od sira

  • Pomiješajte slatko vrhnje i želatinu te ostavite sa strane.
  • Mikserom izradite sir, šećer i jogurt.
  • Na laganoj vatri ugrijte vrhnje i miješajte dok se želatina ne otopi te dobivenu smjesu umiješajte u kremu od sira.
  • Kremu od sira prelijte preko sloja od malina i ostavite da se stisne nekoliko sati najbolje preko noći.
  • Gotov cheesecake ukrasite prema želji svježim voćem, tučenim slatkim vrhnjem, čokoladom...

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta Carica
Muffini s borovnicama
Kolač s breskvama