Ukusna i sočna torta koju ćete zaista brzo napraviti, igrajte se s raznim vrstama voća koje možete kombinirati s klasičnim nadjevom od sira!
Cheesecake od malina
Priprema 40 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 200 g brašna
- 50 g gustina
Nadjev od malina
- 450 g malina
- 5 žlica šećera
- vrećica želatine
Nadjev od sira
- 250 g krem sira
- 350 g Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu
- 100 ml slatkog vrhnja
- vrećica želatine
Ukrašavanje
- svježe voće, čokolada ili tučeno slatko vrhnje
Upute
Biskvit
- Ugrijte pećnicu na 220°C i obložite veliki lim od pećnice s papirom za pečenje.
- Bjelanjke izradite u snijeg i dodajte 150 g šećera te miksajte dok se šećer ne otopi.
- Ostatak šećera miksajte sa žumanjcima i dobivenoj smjesi dodajte brašno i gustin.
- Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i biskvitnu smjesu istresite na lim za pečenje te ravnomjerno rasporedite.
- Pecite ga oko 5-10 minuta ovisno o jačini vaše pećnice te ostavite da se dobro ohladi.
Nadjev od malina
- Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
- Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri nekih 15 minuta, ugasite i umiješajte želatinu koju dobro promiješajte da se otopi.
- Iz ohlađenog biskvita izrežite krug promjera 20 cm i traku visine 4 cm kojom ćete obložiti stranice kalupa u kojoj ćete složiti tortu.
- Na biskvitnu podlogu izlijte nadjev od malina i ostavite u hladnjaku barem jedan do dva sata da se stisne.
Nadjev od sira
- Pomiješajte slatko vrhnje i želatinu te ostavite sa strane.
- Mikserom izradite sir, šećer i jogurt.
- Na laganoj vatri ugrijte vrhnje i miješajte dok se želatina ne otopi te dobivenu smjesu umiješajte u kremu od sira.
- Kremu od sira prelijte preko sloja od malina i ostavite da se stisne nekoliko sati najbolje preko noći.
- Gotov cheesecake ukrasite prema želji svježim voćem, tučenim slatkim vrhnjem, čokoladom...
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar