Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Cheesecake od malina
Priprema
40
mins
Ukupno vrijeme
40
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
6
jaja
250
g
šećera
200
g
brašna
50
g
gustina
Nadjev od malina
450
g
malina
5
žlica
šećera
vrećica
želatine
Nadjev od sira
250
g
krem sira
350
g
Dukatos jogurta
4
žlice
šećera u prahu
100
ml
slatkog vrhnja
vrećica
želatine
Ukrašavanje
svježe voće, čokolada ili tučeno slatko vrhnje
Upute
Biskvit
Ugrijte pećnicu na 220°C i obložite veliki lim od pećnice s papirom za pečenje.
Bjelanjke izradite u snijeg i dodajte 150 g šećera te miksajte dok se šećer ne otopi.
Ostatak šećera miksajte sa žumanjcima i dobivenoj smjesi dodajte brašno i gustin.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i biskvitnu smjesu istresite na lim za pečenje te ravnomjerno rasporedite.
Pecite ga oko 5-10 minuta ovisno o jačini vaše pećnice te ostavite da se dobro ohladi.
Nadjev od malina
Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri nekih 15 minuta, ugasite i umiješajte želatinu koju dobro promiješajte da se otopi.
Iz ohlađenog biskvita izrežite krug promjera 20 cm i traku visine 4 cm kojom ćete obložiti stranice kalupa u kojoj ćete složiti tortu.
Na biskvitnu podlogu izlijte nadjev od malina i ostavite u hladnjaku barem jedan do dva sata da se stisne.
Nadjev od sira
Pomiješajte slatko vrhnje i želatinu te ostavite sa strane.
Mikserom izradite sir, šećer i jogurt.
Na laganoj vatri ugrijte vrhnje i miješajte dok se želatina ne otopi te dobivenu smjesu umiješajte u kremu od sira.
Kremu od sira prelijte preko sloja od malina i ostavite da se stisne nekoliko sati najbolje preko noći.
Gotov cheesecake ukrasite prema želji svježim voćem, tučenim slatkim vrhnjem, čokoladom...