Cheesecake s borovnicama 2

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Danas dijelim s vama recept za ovu jednostavnu tortu koja je prožeta iznimnim okusima. Čokoladni mekani biskvit, sloj glatkog krem sira i svježina borovnica zadovoljit će sve vas ljubitelje voćnih deserata!

Cheesecake s borovnicama 2

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvitna podloga

  • 8 jaja
  • 160 g šećera
  • 160 g čokolade
  • vrećica praška za pecivo

Krema

  • 450 g ABC sira
  • 400 ml kondenziranog mlijeka
  • 40 ml soka od limuna
  • žlica arome vanilije

Preljev od borovnica

  • 300 g zamrznutih borovnica
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice gustina
  • 150 ml vode

Upute

Biskvitna podloga

  • Mikserom izradite prvo bjelanjke i šećer.
  • Pećnicu ugrijte na 180°C i u njoj otopite usitnjenu čokoladu.
  • Žutanjke miksajte s praškom za pecivo i umiješajte im otopljenu čokoladu.
  • Na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i istresite smjesu u podmazani kalup te pecite nekih 40 minuta (test čačkalicom).
  • Kada je biskvit gotov ohladite ga i premjestite na ukrasni pladanj na kojem ćete servirati tortu jer se krema ne mora termički obrađivati.

Krema

  • Mikserom dobro izradite kondenzirano mlijeko i sok od limuna dok se ne zgusne i dobije sjaj.
  • Sada smjesi dodajte sir i aromu vanilije te dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  • Preko ohlađenog biskvita premažite kremu i ostavite da se dobro ohladi prije nanošenja preljeva od borovnica.

Preljev od borovnica

  • Borovnice i šećer stavite kuhati na laganu vatru te kada omekšaju dodajte im gustin razmućen u hladnoj vodi i sve skupa kuhajte nekih 5 minuta dok se preljev ne zgusne.
  • Dobro ga ohladite prije nanošenja na tortu, a dio možete ostaviti pa preliti kriške prilikom serviranja torte.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom